Bács Rita

Bács Rita

Bács Rita

Bács Rita vagyok. 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász szakán.

Egész életemben, valamilyen formában, mindig jelen van a mozgás. Kiskoromtól azt a példát láttam és tanultam, hogy mozogni jó, mozogni öröm, egyfajta kikapcsolódás, társas szórakozás és nem utolsó sorban egészséges.

Már nem csak én élem át ezeket, hanem szakmámból kifolyólag másokat is erre ösztönzök illetve tanítok. Korai fejlesztéssel foglalkozom, azon belül is mozgásterápiával.  Ezen felül a gyermekeinket ebben a szellemiségben neveljük, hiszen sportos életet élünk hétköznap, sokat járunk a természetbe hétvégenként.

Munkám során sokszor adok tanácsot, hogyan kellene berendeznünk otthonunkat, hogyan tudjuk segíteni testünk egészségének megtartását vagy kialakítását a munkahelyen, milyen játékokkal érdemes berendezni a lakást, hogy a gyermekek óriási mozgásigényét kielégítsék és még közben fejlődjenek és játszanak is. Hiszen a testünk egy életen át szolgál minket, kötelező törődnünk vele, megérdemli. Ami pedig igazán fontos, hogy mindenki a saját habitusának, testi adottságainak legmegfelelőbb mozgásformát megtalálja és abban kitartóan működjön.

Életem most új irányt is vett, természetgyógyászatot kezdtem tanulni. Célom az életmód-tanácsadás és terápia. Ez egy olyan terület, ami magában foglalja az egészséges életmód kialakításának egyéb területeit is, beleértve például az egészséges táplálkozást, éleslátásunk megőrzését vagy ha már probléma van, az újra jól látást, és még számtalan területet amivel jobbá, egészségesebbé tehetjük az életünket. Mert hiszen az egészséges ember boldogabb is, nekem pedig célom a boldogság megőrzése. Ezt az utat szeretném megnyitni másoknak is, mert csak megnyitni lehet, végigmenni rajta soha, hiszen végtelen hosszú.